© YouTube

Levensgevaarlijk rijgedrag in Mol: wegpiraat filmt roekeloze rit en plaatst beelden zelf online

Op YouTube is een video opgedoken van een roekeloze chauffeur die zichzelf filmt terwijl hij met zijn wagen, een BMW M4, aan een zeer hoge snelheid door de straten van Mol raast. Op de beelden is te zien hoe de jongeman meerdere levensgevaarlijke slipbewegingen maakt.

Wouter van Biezen

De jonge kerel beweert onder de video dat de beelden werden opgenomen in Mexico, terwijl het om de Kempense gemeente Mol gaat. In het filmpje scheurt de wegpiraat met zijn bolide dwars door het centrum van Mol om vervolgens als een gek te driften over het stationsplein.

Wat later gaat de snelheid pas echt de hoogte in. Even vlamt hij zelfs over het tegenliggende baanvak waarna hij weer enkele keren stevig drift. De man steekt hierna de Zuiderring over en vervolgt zijn dollemansrit in de Hemelrijkstraat en Kruisven/Heidehuizen. Ter hoogte van woonzorgcentrum Hemelrijck verliest hij een ogenblik de controle over het stuur. De handgebaren die hij daarbij maakt, spreken boekdelen: dit was op het nippertje.

Daar houdt het niet bij op. Aan een schooltje wat verderop blijft hij het gaspedaal stevig induwen en showt hij zijn volgers wat hij allemaal kan. Op het einde van het filmpje racet hij verder over de smalle wegen tussen de velden.

Niet de eerste keer

Het is echter niet de eerste keer dat de jongeman zulke gevaarlijke stoten uithaalt. Op zijn YouTube-kanaal zijn een tiental gelijkaardige video’s terug te vinden, meestal zelf gefilmd met de andere hand aan het stuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen