De gasontploffing in Turnhout.
Volledig scherm
De gasontploffing in Turnhout. © BELGA

“Beste inwoners, steek alsjeblieft niet te veel vuurwerk af uit respect voor de slachtoffers én onze hulpdiensten die hier nodig zijn”

TurnhoutBurgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout deed vrijdag een emotionele oproep om ‘s avonds niet te veel of zelfs liever géén vuurwerk af te steken uit respect voor de slachtoffers én de hulpdiensten. Hij uitte ook dankbaarheid voor de vele hulpaanbiedingen, maar vroeg om nog even geduld te hebben.

  1. Eerst onterecht België uitgezet voor ‘schijnhuwelijk’, nu krijgt koppel ook nog de factuur gepresenteerd:  “Brief drie keer herlezen voordat ik het geloofde”
    PREMIUM

    Eerst onterecht België uitgezet voor ‘schijnhu­we­lijk’, nu krijgt koppel ook nog de factuur gepresen­teerd: “Brief drie keer herlezen voordat ik het geloofde”

    Al meer dan vier jaar zijn ze gelukkig getrouwd. Hét bewijs dat Michel (57) en Elisabete (43) uit Turnhout jarenlang onterecht gebukt gingen onder het vermoeden van een schijnhuwelijk. Bijna waren ze de juridische strijd van destijds al vergeten. Tot er nu plots een factuur van 2.340 euro in de bus valt. “Voor de opsluiting en repatriëring van Elisabete. Van acht jaar geleden”, zucht Michel Van Eyck. Een verhaal dat je moet lezen om het te kunnen geloven.
    Turnhout
  2. Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeurdag bij de ‘blikkendirecteur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot historische herdenkingen van Tweede Wereldoorlog
    PREMIUM

    Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeur­dag bij de ‘blikkendi­rec­teur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot histori­sche herdenkin­gen van Tweede Wereldoor­log

    Nog geen idee wat je gaat doen in het weekend van 4 en 5 mei? Geen paniek, we hebben enkele activiteiten uitgezocht die misschien wel de moeite waard zijn. Zo kan je in de Plantentuin De Kleine Boerderij gaan wandelen en de kleine nieuwe speeltuin bewonderen, is er een overvlucht van oude militaire vliegtuigen in Gierle of zeten ‘blikkendirecteur Thijs Brosens en zijn vader Jan hun bezigheden in de kijker. Of wat dacht je van 398 trappen oplopen? In Herentals trappen ze dan weer het toeristisch seizoen op gang met een massa activiteiten.
    Turnhout