© AFP

Ten laatste dinsdag weten Russische sporters of ze mogen deelnemen aan Olympische Spelen

Ten laatste op dinsdag wordt de definitieve beslissing bekendgemaakt omtrent de deelname van Russische sporters aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, die vrijdag van start gaan. Dat maakte de Russische minister van Sport Vitaly Mutko maandag bekend.

“Dan kunnen de sporters een onzekere periode achter zich laten en zich alsnog beginnen voor te bereiden”, klonk het bij Mutko.

Het Wereldantidopingagentschap WADA legde vorige week in het zogenaamde McLaren-rapport een staatsgestuurd Russisch dopingnetwerk bloot. Ondanks de schokkende onthullingen besloot het Internationaal Olympisch Comité IOC het advies om Rusland collectief van de Spelen uit te sluiten, niet op te volgen. In plaats daarvan is het aan de verschillende internationale sportbonden om te beslissen of een Russische sporter startrecht verdient in Rio. Sporters met een dopingverleden zijn sowieso niet welkom. Daarna moet een onafhankelijke driekoppige jury zich nog individueel over elke atleet buigen, waardoor het IOC het laatste woord heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer