©  BELGA

Meer dan helft van bemanning Prinses Elisabeth-basis op Antarctica besmet met coronavirus

Ondanks hun afgelegen werkplek zijn zeker zestien van de 25 bemanningsleden van de Belgische poolbasis Prinses Elisabeth op Antarctica besmet met het coronavirus. Alle bemanningsleden zijn volledig gevaccineerd en moeten bij aankomst op de poolbasis een negatieve coronatest voorleggen. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC zaterdagavond.

gjs
Bron: BELGA

“De situatie is niet dramatisch”, vertelde Joseph Cheek van de International Polar Foundation (IPF) aan de BBC. “Hoewel het een ongemak was dat bepaalde besmette bemanningsleden in quarantaine moesten gaan, heeft het ons werk op de basis in het algemeen niet significant beïnvloed”, zei Cheek nog. “Iedereen op de poolbasis heeft de kans gekregen om te vertrekken met een vlucht op 12 januari, maar ze hebben allemaal hun wens uitgedrukt om te blijven en hun werk verder te zetten.”

De eerste positieve test werd op 14 december afgenomen, bij een bemanningslid dat een week eerder was aangekomen. De persoon werd onmiddellijk in isolatie geplaatst, maar met nieuwe testen werden nog twee positieve gevallen ontdekt. Ondanks quarantainemaatregelen bleef het coronavirus circuleren. Bemanningsleden moeten bij aankomst op de poolbasis volledig gevaccineerd zijn en bovendien getest zijn op het coronavirus. Op de poolbasis bevinden zich twee spoedartsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer