Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

GEZOND KILO’S KWIJT. Vasten na de feestdagen? “Als je niet eet, ruimen de cellen alle ‘rommel’ in het lichaam op”

Na de rijkelijke maaltijden tijdens de eindejaarsfeesten gooien vele mensen het roer om en doen ze het even rustiger aan. Terwijl vasten vroeger sterk gelinkt was aan een godsdienst, is ‘intermittent fasting’ vandaag de dag eerder een bewuste keuze voor je gezondheid en je slanke lijn. Maar hoe goed is dat vasten voor je? En kloppen de vele verhalen en beweringen wel?  Kris Verburgh, arts en verouderingsexpert aan de VUB en auteur van ‘De voedselzandloper’, vertelt over de wetenschap achter periodiek vasten.

5 reacties

  • Peeters Francis

    2 jaar geleden
    Ieder pontje komt door het mondje. Verbruik alle categorieën en je zal niet aankomen.
  • Charity Swinnen

    2 jaar geleden
    Als je veel sport, lijkt mij dat toch niet zo ideaal. Maar ja, er zijn 1001 vormen van "diëten. Doe waar je je goed bij voelt.
  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    Met ouder worden eet je al minder zeker vlees en charcuterie wij eten meer groenten en fruit en melk en melkproducten geen dieet of vasten na de feestdagen
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    vasten verbetert duidelijk het geheugen zeker wanneer men niet stevig sport dus het helpt reeds vanaf 40 jaar zoals BBC Trust me I,m a doctor recent uit de doeken deed
  • Andrea Bähr

    4 jaar geleden
    Ik doe sinds 5 maanden aan interval vasten en ben 10 kg vermagerd. Ik eet tijdens 8 uren per dag alles waarin ik zin heb. 16 uren per dag vast ik, maar mag wel water en koffie drinken. Ik voel mij prima en do zo verder, om niet opnieuw bij te komen.