The Old Horses Lodge

Zware paardenverwaarlozing in Temse: "Dieren waren ondervoed"

In Temse hebben politie en dierenbescherming drie paarden in een weide aangetroffen, die zwaar ondervoed waren. Volgens de politie ging het om een zaak van zware dierenverwaarlozing. Er is een proces-verbaal opgesteld tegen de eigenaar van de dieren. 

Buren hebben de verwaarlozing gemeld, nadat ze hadden gezien dat één van de drie dieren er erg aan toe was. De politie en dierenbescherming zijn ter plaatse gekomen en zagen dat het om een zware vorm van dierenverwaarlozing ging. Een dierenarts heeft één van de dieren moeten laten inslapen, omdat het paard er zo erg aan toe was. 

Opvang in The Old Horses Lodge in Laarne

De twee andere paarden, die er ook erg aan toe waren, zijn in beslag genomen en hebben tijdelijk een onderdak gekregen in The Old Horses Lodge in Laarne. Volgens Marina Tondeleir van het opvangcentrum was één van de paarden al dood toen ze aankwamen. "De twee andere paarden hebben we meegenomen. Het is erg, ze zijn zo mager, zo zwak, maar gelukkig ziet het er naar uit dat we die twee gaan kunnen redden. 

De paarden kregen geen eten en drinken

Marina Tondeleir

Volgens Marina Tondeleir is de verwaarlozing al een tijd aan de gang. "Jammer dat er altijd wordt ingegrepen als de dieren al zo ver zijn, de verwaarlozing is niet van een dag. Het gaat hier om een lange verwaarlozing. Maar we gaan er alles aan doen om de paarden er weer bovenop te krijgen "

The Old Horses Lodge

Meest gelezen