Stad Oostende schenkt stuk bosgrond (in Overijse) dat al 73 jaar in haar bezit is aan gemeente Overijse

Al 73 jaar bezat de stad Oostende een stuk bosgrond in de gemeente Overijse.  Het onderhoud bezorgt de kuststad veel praktische problemen en daarom heeft het stadsbestuur nu beslist om de grond te schenken aan Overijse. 

Na jarenlang onderhandelen heeft het stadsbestuur van Oostende beslist om een stuk bosgrond, gelegen in Overijse, te schenken aan de gemeente. Oostende was al 73 jaar eigenaar van dat bos. De grond zorgde voor praktische problemen en extra kosten, omdat Overijse niet bij de deur is. 

Zeven decennia geleden had de stad die grond aangekocht met de bedoeling om er later villa's op te bouwen. Dat kon uiteindelijk niet omdat het om natuurgebied ging. Overijse was dan weer niet te vinden om de grond aan te kopen. Oostende heeft dan op de laatste gemeenteraad van 2021 beslist om de grond alsnog te schenken aan Overijse. 

De lap grond is zo'n 58.500 vierkante meter groot en bevindt zich langs de Nieuwelaan, dichtbij het meer van Overijse-Genval. 

Overijse is blij met de schenking

"Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar we zijn blij met de schenking van Oostende", zegt schepen Jan De Broyer (N-VA) van Overijse.  "Het bos heeft veel potentieel en we gaan er samen met een bosbeheerder en het Agentschap Natuur en Bos een plan voor uitstippelen. We willen de hele omgeving rond het Meer van Overijse-Genval opwaarderen als groene en toeristische troef van de gemeente Overijse. Het bos is vandaag al toegankelijk voor de wandelaars en het is de bedoeling om zowel inwoners van Overijse als toeristen te laten genieten van deze mooie plek", zegt Jan De Broyer nog. 

Uit dankbaarheid zal men in de zomer vanuit Overijse kistjes druiven brengen naar Oostende. Dat heeft de schepen nog beloofd.

Meest gelezen