Op de plaats van de ramp zijn bloemen neergelegd en kaarsjes geplaatst. © Jef Matthee

Honderden mensen betuigen medeleven in rouwregister Turnhout

Turnhout -

De dramatische gebeurtenissen in de Boerenkrijglaan in Turnhout lokken veel medeleven uit. Honderden sympathisanten hebben al gereageerd via het rouwregister van de stad Turnhout.

Het stadsbestuur van Turnhout lanceerde zaterdag een online rouwregister om mensen de kans te geven om hun verdriet en medeleven uit te drukken bij de ramp waarbij vier personen om het leven kwamen.

“Op vrijdag 31 december werd Turnhout opgeschrikt door een grote explosie. De stad leek stil te staan, eindejaarsdag was nog nooit zo kil”, luidt het bij Stad Turnhout. “Dankzij de volgehouden en moedige inspanningen van vele hulpverleners en reddingswerkers konden twee slachtoffers worden gered, maar helaas verloren we ook vier stadsgenoten. Om hen te gedenken en om hun buren, vrienden, familieleden bij te staan, openen we een rouwregister.”

Zondag om 20u hadden al 682 mensen een reactie achtergelaten op het rouwregister. “De reacties zijn momenteel helaas niet voor iedereen zichtbaar, maar we zorgen ervoor dat ze bij de betrokken personen terechtkomen. We werken aan een oplossing zodat iedereen ze kan lezen”, aldus de stad. Op de plaats van de explosie zelf kwamen mensen zondag ook al bloemen neerleggen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Explosie Turnhout