Buurtbewoners Jan Vandoninck en Jan Vermeer de ochtend na het drama. ©  Bart Van den Langenbergh

Buren in shock na explosie: “Het zal Turnhout altijd bijblijven”

Turnhout -

In de buurt van de Boerenkrijglaan in Turnhout is het nieuwe jaar met een wrang gevoel begonnen. Buurtbewoners Jan Vandoninck (64) en Jan Vermeer (62) hebben van oud op nieuw slecht geslapen. Door de emoties en door het feit dat er een hele nacht gewerkt moest worden.

“Ik woon hier al 34 jaar op de hoek van het straat. Ik was gisteren na 20 seconden buiten op mijn blote voeten. Ik dacht eerst dat het vuurwerk was”, vertelt Jan Vermeer op 1 januari. “En toen zag ik een stofwolk en mensen die zeiden dat een woonblok is ingestort.”

Hij kan nog altijd amper geloven wat er allemaal gebeurd is. Het werd geen feestelijke nacht, maar eentje van vele emoties. “Ik heb vannacht slecht geslapen. Ook omdat de vrachtwagens af en aan reden. Er kwamen overburen buiten om te applaudisseren. Als je het gebouw ziet, dat doet wel iets met een mens. Het is een heel speciale gebeurtenis en het zal Turnhout altijd bij blijven.”

De heren kennen de mensen uit het getroffen woonblok niet persoonlijk. “Maar we zagen velen van hen natuurlijk wel geregeld bij de bakker, slager of kruidenier.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Explosie Turnhout