© RTL

Gewonde Belg kan gerepatrieerd worden, maar niet dankzij verzekering

Een jonge Belg die in Thailand zwaargewond geraakte kan eindelijk naar ons land worden gerepatrieerd. Niet dankzij de verzekering, maar dankzij een crowdfundingsactie die veel geld opbracht.

Maxence Berote (29) uit Namen raakte op 15 januari zwaargewond bij een motorongeval in Thailand. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met verschillende breuken en verwondingen aan het hoofd en de voeten. Hij was met vakantie in het noorden van het land, waar hij al wekenlang wordt verzorgd in een plaatselijk hospitaal.

Berote had een verzekering genomen voor 90 dagen, te beginnen vanaf zijn vertrekdatum op 3 oktober. De reisverzekering trok zich dus terug, tot verbazing van de familie van Maxence. “Het was rampzalig toen we dat te weten kwamen”, zegt mama Fatima. De familie besefte dat ze de kosten voor de repatriëring, ongeveer 70.000 euro, zelf zouden moeten ophoesten. Het gezin heeft echter niet zoveel geld. Er volgde een oproep via internet, die 35.000 euro opleverde. “Het geld kwam van kennissen, maar ook van mensen die we absoluut niet kennen. Toch mooi dat je zo op de mensen kunt rekenen”, zegt Fatima in de krant L’Avenir.

De vzw Le Charnoy uit Charleroi stortte ook nog 15.000 euro, en door nog een paar extra privégiften kwamen ze aan 65.000 euro.

Volgende week zal de jonge man in Bangkok het vliegtuig naar ons land kunnen nemen en een vierde operatie kunnen ondergaan, voor de reconstructie van zijn voet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer