AFP
Volledig scherm
© AFP

Duitse wapenindustrie vreest voor impact op export door nieuwe regering

De Duitse wapenindustrie vreest dat ze een significant concurrentienadeel zal ondervinden door de plannen van de nieuwe centrumlinkse Duitse regering om de wapenexport te beperken. Dat heeft ze maandag te kennen gegeven.

8 reacties

  • Emi Hergersberg

    2 jaar geleden
    wapenindustrie zorgt voor veel werkgelegenheid en brengt vooral zeer veel geld in 't kastje. Schijnheilige politiekers die de vrede prediken voor alle mensen van goede wil haha :-)
  • Jos Brems

    2 jaar geleden
    De Amerikanen zullen met plezier extra wapens verkopen.
  • Jef Lois

    2 jaar geleden
    Zij die hier tegen wapen export zijn van uit de EU zijn dromers, er staan andere landen te trappelen om dat aandeel van Europese exporteurs over te nemen. En wat hebben de tegenstanders dan gewonnen?
  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    Eigenlijk moest Europa en de Navo hier een Rol gaan spelen. En aan alle Europese wapen producenten een verbod op leggen oorlogswapens buiten europa en de Navo partners te verdelen. Ook zo met de munitie voor reeds geleverde wapens. Maar het aandeel in de wereld handel zal te groot zijn en er moest eens een tekort zijn aan wapens in de wereld.
  • ronny cuypers

    2 jaar geleden
    Wapenexport is nu toch echt wel iets voor de EU om te reglementeren. Ieder wapen dat geproduceerd wordt binnen de EU moet binnen de unie of binnen de Navo blijven. Dat lijkt me nogal normaal. Waarom zouden we de potentiële vijand bewapenen?