© rr, Mia Uydens, Marc Wouters, VIER

Komisch duo houdt feestje in The Villa en negen andere leuke weekendtips

Hebt u voorlopig nog geen weekendplannen en hebt u nood aan een overzichtje van wat er te beleven valt in Antwerpen en omstreken? Misschien kunnen deze tips u wel een handje helpen.

id,id,id,id,ID

1. ‘Auwch_2’-party in The Villa

Tv-zender Vier houdt vanavond in discotheek The Villa (Limbastraat 1) een party, opgehangen aan de komische reeks Auwch_2. Uiteraard kunnen de hoofdrolspelers Ben Segers en Axel Daeseleire daarbij niet ontbreken. Naast dj’s Frank en Cooper, draait ook Axel Daeseleire een set.

www.thevilla-antwerp.be

© VIER

2. Galabal UA in Zuiderkroon

Nu de examens achter de rug zijn, gaan de studenten weer uit de bol in hun meest chique outfit. De Universiteit Antwerpen houdt vanavond vanaf 22u haar Galabal in de Zuiderkroon. Een live band houdt de sfeer erin. Tussen 23.30u en 5.30u wordt een fuifbus voor de feestvarkens ingelegd.

www.evensi.be

© Mia Uydens

3. Mineralen- en edelstenenbeurs

De Academie voor Mineralogie organiseert zaterdag (12-18u) en zondag (10-17.30u) in Kinepolis haar internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs. Naast een scala aan mineralen, fossielen en edelstenen, kunt u er ook sieraden, kunstvoorwerpen en gereedschap op de kop tikken. Tijdens de beurs kunt u gratis edelstenen op hun echtheid laten onderzoeken. Ticket: 4 euro.

www.acam.be

© Jan Van der Perre

4. Nieuw seizoen gansrijders

In februari en maart worden heel wat koningen gekroond in de polderdorpen. Zoals elk jaar worden de eerste gansrijderskoppen getrokken in Zandvliet en Berendrecht. Zowel op de Botermarkt in Zandvliet, als op de Solftplaats in Berendrecht wordt zaterdag en zondag vanaf 15u gestreden voor de koningskroon. Ook in Stabroek rijden zondag de gansrijders uit. Begin april nemen alle koningen van de verenigingen uit Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Stabroek, Hoevenen en Ekeren het tegen elkaar op tijdens het keizerschap.

www.bloggen.be/ganzenrijden

© Marc Wouters

5. Dagen Zonder Vlees tafelt in Felixpakhuis

Op 25 en 26 februari (10-20u) lanceert Dagen Zonder Vlees in het Felixpakhuis haar eerste foodfestival ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’. U kunt er chefs aan het werk zien, workshops en lezingen volgen en proeven van innovatieve gerechten van food bloggers en bekende deelnemers. Bezoekers kunnen onder meer een foodtasting beleven met Marleen Merckx (za, 13-14u) en Joy Anna Thielemans (zo, 15.30-16.30u). U kunt ook de honger stillen aan vegetarische foodtrucks. Op zaterdag is er in het Felixpakhuis met Fruitloose vanaf 22u een afterparty.

www.dagenzondervleestafelt.be

© BELGA

6. Games à gogo in CC Deurne Rix

In CC Deurne Rix (de Gryspeerstraat 86) kunt u zaterdag en zondag verschillende games, VR-opstellingen en game-performances ontdekken tijdens Push The Button. In de cinemazaal van Rix kunt u zaterdag bijvoorbeeld multiplayer-games spelen op groot scherm. Op zondag wacht een ontbijt, en kunt u deelnemen aan een Coder Dojo sessie, een MineCraft demo of een creative build toernooi. Vanaf 8 jaar.

www.ccdeurne.be

© rr

7. Openluchtrestaurant met livemuziek

Het HAP foodtruckfestival tovert met mobiele keukentjes een plein of park om tot een groot openluchtrestaurant. Om de sfeer erin te houden zijn er ook mini-optredens van muzikanten en acteurs en er wordt voor kinderanimatie gezorgd. Van 24 tot 26 februari op het Kerkplein in Herentals en 3 tot 5 maart in de overdekte Cargobar van Park Spoor Noord. Op vrijdag van 16 tot 24u, op zaterdag van 12 tot 24u en op zondag van 12 tot 21u.

www.hapfestival.be

© Stefaan Beel

8. Antwerpse zadenbibs

De vijf Antwerpse zadenbibs – Ecohuis Borgerhout, bibliotheken De Poort en De Vertellerij Berchem, bib Ekeren, bib Wilrijk – openen zaterdag officieel hun nieuwe seizoen met groene activiteiten. In het EcoHuis kunt u workshops volgen, zoals ‘kippen houden’ of ‘groenten kweken in potten’. Compostmeesters en een organisatie als OVAM geven er advies over gezond tuinieren.

www.antwerpen.be/zadenbib

© Raymond Lemmens

9. Trappistentocht in Zoersel

Aan de gemeenteschool Beuk en Noot in Sint-Antonius-Zoersel gaat zondagochtend vanaf 7u de 34ste Trappistentocht van start. Deelnemers kunnen kiezen uit acht parcours, waarbij er minstens een geschikt is voor kinderwagens en rolstoelen. Een nieuw wandelparcours leidt door de bossen van Westmalle en langs de Brechtse Heide. Gratis lenteplantje voor elke deelnemer.

www.wandelsportvlaanderen.be

© IF

10. Carnaval in de Ajuinstad

Met de krokusvakantie is ook de carnavalsperiode aangebroken. Zondag vanaf 12.45u trekt de stoet uit in Vlaanderens carnavalstad bij uitstek, Aalst. De carnavalsstoet bestaat dit jaar uit tachtig ingeschreven carnavalsgroepen, goed voor een recordaantal. Daarnaast lopen er ook nog eens zo’n tweehonderd losse carnavalsgroepen op. Dinsdag is traditioneel de Dag van de Voil Jeanetten. Met duizenden trekken ze door het centrum van Aalst, mannen getooid in niet al te flatterende vrouwenkleren, een bontjas en vaak met een lampenkap als hoofddeksel. ’s Avonds wordt een punt gezet achter Carnaval Aalst met bier en tranen tijdens de traditionele popverbranding.

www.aalstcarnaval.be

© emh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER