Ivy de Kroon slaat voor de uitbating van haar modezaak de handen in elkaar met Daniëlle Wijnhoven en Zoë Wouters. © Annelies Frederickx

Ivy de Kroon opent op haar 16de een modezaak: “Ik ga school en de zaak combineren”

Dessel -

Met een simpele draai aan een sleutel opende Ivy de Kroon zondagmiddag haar modezaak op de Markt in Dessel. Met Ivy’s Paradise for fashion and beauty ziet de jonge zaakvoerster een droom werkelijkheid worden en dat terwijl ze zelf amper 16 jaar oud is.

Annelies Frederickx

In aanwezigheid van familie, vrienden en buren opende Ivy de Kroon zondagmiddag haar eigen modezaak, waarin ze niet alleen kleding, maar ook accessoires aanbiedt. “Dit is fantastisch, echt een droom”, glundert de jonge zaakvoerster. “Toen mijn familie mij het aanbod deed om hier mijn eigen zaak te starten, heb ik toch even getwijfeld.”

“Mode is mijn passie, maar ik weet dat het een lastige opdracht zal worden om de winkel te combineren met mijn studies”, beseft de jonge onderneemster. “Ik krijg evenwel veel steun en ik heb uiteraard nog een hele toekomst voor mij. Dit was dan ook een kans, die ik niet kon laten voorbijgaan.”

Ivy de Kroon opende zondag letterlijk en figuurlijk haar eigen modezaak. © Annelies Frederickx

Ivy de Kroon zal haar modezaak nog niet zelf fulltime kunnen runnen. “Momenteel zit ik in het vijfde jaar van de kantooropleiding Office and Retail in het Sint-Claracollege in Arendonk. Omdat ik alleen op woensdagnamiddag en zaterdag aanwezig kan zijn in de winkel, heb ik personeel gezocht en gevonden. Het klikte meteen met Zoë en Daniëlle. Een modezaak openen net bij de start van de soldenperiode, is natuurlijk niet ideaal, maar we kregen de winkel niet eerder klaar dan 2 januari. Daardoor zit ik nu inderdaad vol in de soldenperiode, maar ik zorg uiteraard voor wat openingskorting.”

In het pand was vroeger Modes Lucienne gevestigd. © Annelies Frederickx

Ivy de Kroon laat zich in haar modezaak bijstaan door de Desselse Zoë Wouters en Daniëlle Wijnhoven uit Arendonk. “Wij hebben er geen moeite mee, dat Ivy zo jong is”, zeggen de twee dames meteen in koor. “We hebben haar leren kennen tijdens de sollicitatiegesprekken en het klikte meteen. Daarom hebben we geen moment getwijfeld. We krijgen hier alvast geen doordeweekse verkoopsjob, want Ivy geeft ons veel vrijheid. Bovendien mogen we werken op een droomlocatie. Dit pand huisvestte meer dan 20 jaar Modes Lucienne, een zaak die iedereen hier in de streek kende.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ondernemen