Facebook Heilig Hart Instituut

Laatste zuster Heilig Hart Instituut in Heverlee met pensioen: "34 jaar lang strafstudies geleid"

Het Heilig Hart Instituut heeft afscheid genomen van een monument. Na meer dan 30 jaar is de allerlaatste zuster met pensioen gegaan. Brigitte Fierlafijn (62) werkte al die jaren op het leerlingensecretariaat en stond in voor de strafstudies. Ook tijdens haar pensioen wil ze blijven werken met jongeren die het moeilijk hebben. 

Brigitte Fierlafijn werd geboren in Congo, groeide op in Tielt-Winge, ging op hotelschool in Brussel en trad erna toe bij de zusters van het Heilig Hart Instituut in Heverlee. Een keuze die haar werd ingegeven, vertelt ze in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Onze Lieve Heer heeft mij dat gevraagd. Dat is wat kort door de bocht, maar ik ben altijd erg bezig geweest met hoe Jezus omging met mensen. Ik ben thuis ook christelijk opgevoed. Maar toen ik het evangelie las, voelde dat als een wonder. De liefde die ik van God krijg, wil ik met anderen delen. Daarom wil ik mensen helpen. Het was dus logisch om toe te treden tot de zustergemeenschap."

Ik moest leerlingen begeleiden die het wat moeilijker hebben. Niet makkelijk, maar wel een heel bijzondere taak 

Die zustergemeenschap is verbonden aan het Heilig Hart Instituut in Heverlee. En zo kwam Brigitte ook terecht op de school. "Ik heb 34 jaar lang op het secretariaat gewerkt. Ik moest vooral de strafstudies leiden en leerlingen begeleiden die het wat moeilijker hebben. Dat is een bijzondere taak geweest. Niet altijd even makkelijk, maar het was een manier om de leerlingen beter te leren kennen en aan te moedigen. Met de boodschap: "Ook al doe je iets fout, je bent nog altijd de moeite waard en je moet vooruit.""

Vanaf maandag 10 januari starten de leerlingen weer aan het Heilig Hart Instistuut in Heverlee. Maar zonder Brigitte. Gelukkig gaat de zuster niet stilzitten, en heeft ze heel wat plannen. Welke dat zijn, hoor je hier in het interview op Radio 2 Vlaams-Brabant. 

Meest gelezen