Coucke investeert 20 miljoen euro in zonnepanelenbedrijf EnergyVision

 ©  BELGA

Marc Coucke stapt via zijn investeringsvehikel Alychlo in zonnepanelenbedrijf EnergyVision. Hij investeert 20 miljoen euro. Dat is bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de kantoren van het bedrijf in Jette. Coucke was daar niet aanwezig: hij heeft positief getest op corona en zit thuis in quarantaine.

Bron: BELGA

EnergyVision bestaat sinds 2014 en is actief in België, Marokko en China. De groep plaatst jaarlijks naar eigen zeggen meer dan 400.000 zonnepanelen en heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro.

Het bijzondere aan EnergyVision is dat het de zonnepanelen gratis installeert bij particulieren en kmo’s en het risico op zich neemt. De klanten betalen vervolgens minder voor hun elektriciteit dan gangbaar is. Het bedrijf is nu nog vooral in Brussel actief, onder de naam Brusol. De aanvraagprodure om ook in Vlaanderen energieleverancier te worden, loopt.

Laadpalen

Het bedrijf was sinds de start steeds volledig in handen van oprichters Maarten Michielssens, Hassan Mourhit en Koen Decourt, maar nu komt Coucke er dus bij via een kapitaalsverhoging. Die is het startschot voor bijkomende investeringen, luidt het. EnergyVision wil onder meer inzetten op laadpalen voor elektrische auto’s.

Coucke investeert sinds de verkoop in 2014 van het door hem opgerichte farmabedrijf Omega Pharma hoofdzakelijk in drie domeinen: farma, vrije tijd en toerisme en duurzame bedrijven. In dat laatste domein investeerde Coucke eerder onder meer in Ekopak, dat werkt rond waterzuivering, en de producent van elektrische bussen Ebusco.

LEES OOK. Heeft een diesel kopen nog zin, wanneer loont elektrisch en wat als je een laadpaal nodig hebt? Jullie vragen beantwoord

LEES OOK. Marc Coucke, meer dan ooit entertainmentkeizer: “We ontvangen nu al de helft van alle Belgen in een jaar. Maar ik zou ze graag alle elf miljoen hebben”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen