"De komende jaren moeten we efficiënter en sneller worden”, aldus de nieuwe Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck.
Volledig scherm
"De komende jaren moeten we efficiënter en sneller worden”, aldus de nieuwe Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck. © EPA

Duitse minister vreest klimaatdoelen 2030 te missen

Duitsland haalt zijn klimaatdoelstellingen in 2030 zeker niet als geen verregaande maatregelen worden getroffen, waarschuwt de nieuwe Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck. "De komende jaren moeten we efficiënter en sneller worden", aldus de bewindsman van de Groenen, die maande de inspanningen te verdriedubbelen om de "gigantische" taak te volbrengen.

20 reacties

  • Lucien Switten

    2 jaar geleden
    Tuurlijk, na de goednieuwsshows op de respectievelijke toppen van Kyoto, Parijs en Glasgow haalt er immers geen enkel land zijn gestelde doelen. Het is gemakkelijk loze beloften te maken en kritiek te geven op een president die aan dit hypokriete spelletje weigerde mee te doen.
  • Hans Olbrecht

    2 jaar geleden
    Als de prijs van elektriciteit omhoog gaat gaan, zal het de schuld zijn van de Duitsers.
  • freddy cardoen

    2 jaar geleden
    Europa wil 500 miljard euro investeren in kernenergie de groenen breken de kerncentrales af , begrijpen wie kan .
  • vanaeken jokke

    2 jaar geleden
    Met groen in de regering gaat België dezelfde kant uit.En in 2024 hopelijk dit jaar nog mogen andere partijen de groene strot opruimen die ze hebben achtergelaten.
  • Luc Lepoudre

    2 jaar geleden
    Heel de miserie is begonnen met de Groenen, de indoctrinatie door "groene" leerkrachten in het secundair onderwijs, het culpabiliseren van de kleine man met zijn autootje etc.