Loopt het koken voor de feestdagen iets minder vlot dan gepland? Onze culinair journaliste tipt hoe je het gerecht toch nog kan redden.
Volledig scherm
Loopt het koken voor de feestdagen iets minder vlot dan gepland? Onze culinair journaliste tipt hoe je het gerecht toch nog kan redden. © Shutterstock

Smaakt je gerecht te zout, te pikant of te bitter? 5 foodtips om je feestmaal te redden: “Zure smaken kan je uitgommen door iets zoets toe te voegen”

Ben je de keuken ingedoken met een recept dat je tot op de letter volgde, maar smaakt het eindresultaat een tikkeltje flauwer dan gehoopt? Dan zijn er heel wat trucjes om je feestmaal toch nog te redden. Loopt het vervolgens weer mis en krijg je na de toevoeging een té pikante maaltijd? Ook daar bestaan oplossingen voor. Onze culinaire journaliste zorgt ervoor dat je feestmenu niet te zoet, te zuur of te bitter proeft: gewoon net goed.