©  EPA-EFE

Elise Mertens houdt Belgische eer in enkelspel hoog en plaatst zich voor derde ronde Australian Open, Kirsten Flipkens stoot door in het dubbelspel

Elise Mertens (WTA 26) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Limburgse, het negentiende reekshoofd, versloeg in Melbourne de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 64) met 6-3 en 6-2.

Bron: BELGA

De 26-jarige Mertens had ook de twee vorige ontmoetingen tegen de 31-jarige Begu gewonnen, allebei in 2017, in de Fed Cup en de halve finales van het WTA-toernooi van Istanboel. 

In de zestiende finales neemt Belgiës nummer 1 het op tegen Shuai Zhang (WTA 74). De Chinese zag donderdag haar Kazachse tegenstander Elena Rybakina (WTA 12) opgeven bij een 6-4, 1-0 achterstand. De 26-jarige Limburgse speelde al drie keer tegen de 32-jarige Chinese. Mertens leidt in de onderlinge confrontaties met 2-1 en won ook hun laatste ontmoeting, vorig jaar in Madrid.

Mertens is de laatste landgenoot die “down under” in het enkelspel actief is. Ook in het dubbelspel was ze trouwens succesvol: aan de zijde van de Russische Veronika Kudermetova, met wie ze het derde reekshoofd vormt, versloeg ze de Russin Anna Blinkova en de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovich met 6-7 (5/7), 6-3 en 6-3. De match duurde twee uur en twaalf minuten.

In de tweede ronde wachten de Françaises Caroline Garcia en Kristina Mladenovic. Mertens is de titelverdedigster in het dubbel. Vorig jaar won ze het toernooi met de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

Flipkens schakelt Zanevska uit in het dubbelspel

In het dubbelspel heeft Kirsten Flipkens zich donderdag aan de zijde van de Spaanse Sara Sorribes Tormo geplaatst voor de tweede ronde van het vrouwen dubbelspel op de Australian Open. Het duo won met 7-5 en 6-4 van Maryna Zanevska en de Duitse Julia Lohoff. Zanevska had woensdag nog forfait gegeven voor de tweede ronde van het enkelspel door een kuitblessure, maar raakte speelklaar voor het dubbel.

Flipkens en Sorribes Tormo nemen het in de tweede ronde op tegen de Canadese Gabriela Dabrowski en de Mexicaanse Giuliana Olmos. Die vormen het zesde reekshoofd. In het enkeltoernooi verloor Kirsten Flipkens maandag van haar Spaanse dubbelpartner Sorribes Tormo. “Flipper” neemt ook nog deel aan het gemengd dubbel met Sander Gillé.

Van Uytvanck nu ook uitgeschakeld in dubbelspel

Minder geluk was er voor Alison Van Uytvanck. Zij kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde van het vrouwen dubbelspel. Aan de zijde van de Deense Clara Tauson verloor de Grimbergse met 6-2, 2-6 en 6-0 tegen de Poolse Magda Linette en de Amerikaanse Bernarda Pera. Na 1 uur en 42 minuten was de wedstrijd afgelopen. In het enkeltoernooi werd Alison Van Uytvanck (WTA 55) woensdag in de tweede ronde gewipt door de Chinese Qiang Wang (WTA 110).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis