Archieffoto van een Iers postkantoor.
Volledig scherm
Archieffoto van een Iers postkantoor. © Shutterstock

Duo neemt lijk mee naar postkantoor in poging om zijn pensioen op te strijken

Een wel heel luguber voorval in het postkantoor van Carlow, een stad in het zuidoosten van Ierland: twee kerels verschenen vrijdagochtend voor het loket terwijl ze een lijk ondersteunden. Blijkbaar was het hun bedoeling om op die manier het pensioen van de overleden man op te strijken.

  1. TERUGLEZEN GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand” - Offensief in Rafah gaat voort - België wil wapenembargo tegen Israël

    TERUGLEZEN GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand” - Offensief in Rafah gaat voort - België wil wapenembar­go tegen Israël

    Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Tel Aviv kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats en Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet een rode lijn zijn”, stelt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Dinsdagavond meldt een Egyptische zender dat alle strijdende partijen bereid zin om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 7 mei terug.
  2. Kan Hamas nog een vuist maken tegen het Israëlische leger? Oud-kolonel Housen analyseert grondoffensief op Rafah
    PREMIUM
    9

    Kan Hamas nog een vuist maken tegen het Israëli­sche leger? Oud-kolonel Housen analyseert grondoffen­sief op Rafah

    Het aangekondigde grondoffensief op de stad Rafah in het zuiden van Gaza lijkt begonnen. Wat kunnen de Israëlische troepen verwachten, hoe groot is het risico op nog meer burgerslachtoffers en zal Israël hiermee haar einddoel bereiken? Oud-kolonel en krijgskundige Roger Housen analyseert. “Israël moet beducht zijn: over een generatie zullen voor elk uitgeschakeld Hamas-lid tien nieuwe militanten opstaan.”