Een zestiger botste met zijn wagen tegen betonnen blokken in de Baeckelmansstraat in Tisselt. © Politiezone Mechelen-Willebroek

Betrapte bestuurders rijden onder invloed van drugs met kinderen in hun auto

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens het weekend zowel in de namiddag als tijdens de avond alcoholcontroles gehouden in Mechelen en Willebroek. Meerdere bestuurders werden onder invloed van drank of drugs betrapt, terwijl er in hun auto kinderen zaten. Een van de bestuurders gaf zelfs toe dat hij dagelijks drie joints gebruikte.

Leo De Nijn

In totaal moesten 1.552 bestuurders blazen. Achttien bestuurders testten positief. Zes rijbewijzen werden onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Dat was het geval voor een 33-jarige man die onder invloed verkeerde van cannabis en amfetamines.

“Hij gaf toe dat hij al jaren aan een stuk gemiddeld drie joints per dag rookt. In zijn voertuig hing ook een cannabisgeur. Bij nazicht van zijn voertuig troffen onze collega’s een pakje aan met 5,1 gram cannabis. Wat ons nog meer verbaasde was het feit dat hij, naast zijn vrouw, ook zijn twee kinderen vervoerde. Daar werd een extra proces-verbaal voor opgemaakt wegens een verontrustende opvoedingssituatie”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Wat later werd een 39-jarige bestuurder gecontroleerd. De man had 1,8 promille alcohol in zijn bloed. “En weer waren wij verbaasd om vast te moeten stellen dat achteraan in de auto een 10-jarig kind zat. Ook voor deze bestuurder werd een proces-verbaal voor een verontrustende opvoedingssituatie opgesteld”, vertelt de Eerste Hoofdinspecteur.

 © Politiezone Mechelen-Willebroek

Tegen betonnen blokken

In de Baeckelmansstraat in Tisselt (Willebroek) veroorzaakte een dronken bestuurder een verkeersongeval. De 60-jarige man kwam met zijn voertuig uit de richting van de Breendonkstraat gereden. Wat verder schatte de bestuurder de bocht naar de Brielenbrug verkeerd in en botste tegen betonnen blokken. De bestuurder had liefst 2,3 promille alcohol in zijn bloed. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De man zijn voertuig is zwaar beschadigd.

Van de zes ingetrokken rijbewijzen ging het om bestuurders die onder invloed waren van drugs. Dat was ook het geval voor een 20-jarige man die onder invloed was van cannabis. De bestuurder had een fles lachgas, twee gsm-toestellen, een gebruikershoeveelheid cannabis en een geldsom van 800 euro verstopt in zijn voertuig. De politie nam alles in beslag. De bestuurder kon de afkomst van het geld niet verklaren.

Tijdens de actie kregen vijf bestuurders zes uur rijverbod, zeven andere bestuurders moesten hun rijbewijs voor drie uur inleveren. Een van hen was geen onbekende voor de inspecteurs. De man zijn rijbewijs werd voor dronken sturen in het verkeer eind 2020 en begin 2021 al een keer ingetrokken.

Fietszone

De politie verbaliseerde ook vijf bestuurders omdat ze met een auto reden waarvan de schouwing al sinds vorig jaar vervallen is. Een andere bestuurder werd geverbaliseerd omdat hij op de Guido Gezellelaan, ter hoogte van het vaccinatiecentrum, flagrant door het rode verkeerslicht is gereden.

De inspecteurs maakten tot slot van de actie 27 processen-verbaal op voor autobestuurders die in de Mechelse binnenstad telkens een fietser inhaalden. De ganse binnenstad is een fietszone en dat houdt een verbod in om fietsers met de wagen voorbij te steken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER