Direct naar artikelinhoud
NieuwsCoronabetoging

Brusselse politie start intern onderzoek naar mogelijk buitensporig politiegeweld tijdens coronabetoging

Op de beelden van het incident is te zien hoe agenten een man rake klappen uitdelen.Beeld dm

Bij de coronamanifestatie in Brussel op zondag zijn in totaal vijftien gewonden gevallen. Een man uit Woluwe, die niets met de betoging te maken had, is één van hen. De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene bevestigt vandaag aan VTM een intern onderzoek te zijn gestart, nadat beelden van de gewelddadige confrontatie opdoken.

Video wordt geladen...

Op de beelden van het incident is te zien hoe agenten een man rake klappen uitdelen. Zelf zegt Christophe (een schuilnaam) dat hij enkel zijn vriendin Lucie wilde helpen. Toen ze terugkwam van inkopen doen, was de straat ingepalmd door relschoppers.

“Vier agenten vielen me aan”, vertelt hij aan de nieuwsdienst van RTL. Volgens hem kreeg hij klappen in het gezicht en op het lijf. Hij werd gehecht aan het hoofd, heeft kneuzingen en pijn aan het oor, de rug en zijn knieën.

Lees ook

‘Nog voor het Jubelpark zijn we een koffie gaan drinken om te bekomen’: ‘gewone’ betogers over de rellen in Brussel

Op de coronabetoging waren ook linksextremisten aanwezig, en die waren uit op ‘oorlog’

“Ik wil dat die agenten gestraft worden. Me neutraliseren volstond duidelijk niet. Ze gooiden me op de grond en bleven slaan, terwijl ik me niet eens verzette”, vertelt de man.

Hij heeft klacht ingediend bij de politie. Die voert nu een intern onderzoek, wordt bevestigt aan VTM. Wat voorafgaand aan de beelden is gebeurd, is niet te zien. Ook zijn de agenten door hun helmen niet gemakkelijk herkenbaar.