Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Dieter Nijs

Motorrijder zonder rijbewijs vlucht van alcoholcontrole, gaat spookrijden op E40, knalt tegen combi en wordt gebeten door politiehond

ZaventemBij een grootschalige alcoholcontrole in Zaventem heeft de politie afgelopen weekend de achtervolging moeten inzetten op een motorrijder die aan de controle trachtte te ontkomen door te gaan spookrijden op de E40. Uiteindelijk knalde de motard op een politiecombi, waarna hij ook nog gebeten werd door een politiehond. De man bleek niet over een rijbewijs te beschikken.

  1. VUB werkt aan transparantielijst over samenwerkingsbanden met Israëlische instellingen

    VUB werkt aan transparan­tie­lijst over samenwer­kings­ban­den met Israëli­sche instellin­gen

    De Vrije Universiteit Brussel (VUB) wil tegen midden mei meer transparantie bieden over de lopende samenwerkingen met Israëlische universitaire instellingen of bedrijven. Voorlopig is het zeker dat er vijf lopende projecten zijn die banden onderhouden met Israël, allen binnen het kader van het Europese innovatie- en onderzoeksprogramma Horizon. Midden mei wordt er een sit-in-actie georganiseerd op de VUB.
    Stad Brussel
  2. LEVENSVERHAAL. Dominique Buysschaert (66) van De Walvis had alles om actrice te worden: “‘Ik hield eraan om jullie zelf te groeten’, zei ze op haar begrafenis”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Dominique Buys­schaert (66) van De Walvis had alles om actrice te worden: “‘Ik hield eraan om jullie zelf te groeten’, zei ze op haar begrafenis”

    Fonkelende oogjes, een guitige glimlach en innemend op haar eigen bijzondere manier... Zo wordt Dominique Buysschaert – de bezielster van vishandel De Walvis in Leuven – door velen omschreven na haar dood op 66-jarige leeftijd. Geen woord overdreven, want als geen ander verhief de ‘selfmade girl’ perfectie tot een kunst. “De lat moest hoog liggen en liefst almaar hoger”, vertelt haar man Arno. Een duik in het leven van een ‘Grande Dame’ die haar acteerambities liet varen en een bijzondere vriendschap ontwikkelde met - de ook pas overleden - muzikant Jean-Marie Aerts. “De muziek die hij voor haar speelde, werd de beltoon op haar gsm.”
    Leuven