Tachtiger overleden na aanrijding door gedrogeerde bestuurder

© bvdl

© Bart Van den Langenbergh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bij een tragisch verkeersongeval op Beersebaan in Gierle (Lille) is zaterdagavond de 82-jarige fietser Cyriel Haesendonkx uit Gierle om het leven gekomen. De bestuurder van een lichte vrachtauto bleek onder invloed te zijn.

Marc Peeters en bart van den langenbergh

Het ongeval gebeurde zaterdag in de vooravond, omstreeks 17.30 uur, vlak bij het kruispunt van de Beersebaan met de Bertestraat in Gierle. “Uit onderzoek is gebleken dat de 36-jarige bestuurder, ook uit Lille, onder invloed was van verdovende middelen en alcohol”, zegt Lieselotte Claessens van het parket. “Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. Hoe het ongeval juist is gebeurd, moet blijken uit de vaststellingen van een verkeersdeskundige.” Het staat wel vast dat de vrachtauto de fietser aanreed.

Cyriel Haesendonckx was zaterdag met zijn fiets naar zijn kleinzoon gereden om de kat eten te geven. De bestuurder van de lichte vrachtwagen wilde volgens de politie vanuit de Beersebaan rechts de Bertestraat inslaan en heeft de fietser niet of veel te laat opgemerkt. Vermoedelijk is Cyriel door de aanrijding zwaar ten val gekomen en overleden.

Meteen na het ongeval stopten enkele automobilisten om hulp te bieden. “Ik ben ook gestopt om te helpen, maar er waren toen al twee artsen aanwezig”, zegt een van de passanten. “Daarom ben ik doorgereden. Heel de avond hoopte ik dat het nog goed zou komen met de man, maar het mocht niet baten.”

De baan van Gierle naar Beerse bleef zaterdagavond na het ongeval tot ongeveer 21 uur afgesloten voor het verkeer. De brandweer plaatste tijdens de vaststelling bij het ongeval een tentje over het slachtoffer. De auto was, op een kapotte spiegel na, niet zwaar beschadigd.

Afgesloten

“Ik ben zaterdagavond door de politie op de hoogte gebracht van het zware ongeval, maar ik heb niet meer details over hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren”, reageert burgemeester Paul Diels (CD&V) van Lille. “De plaats waar de dodelijke aanrijding plaatsvond, staat niet bekend als een gevaarlijke locatie waar meer ongevallen gebeuren.”

Slachtoffer Cyriel Haesendonckx woonde samen met zijn vrouw Elisabeth Eysermans in de Kloosterstraat, tegenover de oude voetbalvelden van Gierle. De man laat naast zijn vrouw ook kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen achter.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 4 maart om 10.15 uur in de aula van het crematorium Pontes op de Steenweg op Merksplas in Turnhout.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen