OPROEP. Gezocht: jonge gezinnen die hun hoge energiefactuur amper kunnen betalen

De stevige energiefactuur verplicht veel jonge gezinnen om keuzes te maken. Sommigen moeten hobby’s van de kinderen afschaffen, ze gaan niet meer op restaurant en de wekelijkse poetsbeurt doen ze weer zelf. Is het leven in uw gezin ook ingrijpend veranderd door de hoge prijzen voor elektriciteit en brandstof?

Marij Wyers

Wij zoeken jonge gezinnen die hun hoge energiefacturen nauwelijks kunnen betalen en ingrijpende keuzes moeten maken. Indien dit herkenbaar is voor jou, laat het ons dan zeker weten via onderstaand formulier.

De regering zet de discussie over de energiekosten maandag weer op de agenda. De ministers raken het maar niet eens over mogelijke maatregelen. Meerdere voorstellen liggen op tafel, gaande van een sociaal tarief voor gezinnen met lagere inkomens, btw-verlaging tot energiecheques. Maar de meningen van de partijen liggen ver uit elkaar.

LEES OOK. “De energieprijzen dwingen gezinnen tot het maken van keuzes die ze niet zouden moeten maken”

Onze buurlanden hebben dit dringende dossier wel al aangepakt. Nederland verlaagt de energiefactuur voor één jaar met 400 euro, Frankrijk bevriest de gasprijzen en voor de laagste inkomens zijn er energiecheques en in Duitsland is een belastingverlaging aangekondigd.

DEBAT. Opvallend voorstel van werkgevers: “Laat ons de laagste lonen optrekken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer