Bij het ongeval raakte niemand gewond, al verspert de container wel een groot deel van de rijbaan. Dat zorgt voor zware verkeershinder in de richting van Leuven. © 112MeldingenLimburg

Zware verkeershinder op E314 bij Halen door gekantelde vrachtwagencontainer

Halen -

Op de E314 richting Leuven ter hoogte van Halen is maandag rond 11.00 uur een vrachtwagencontainer gekanteld. Het ongeval veroorzaakte een tijdlang heel wat verkeershinder.

Het ongeval gebeurde net over de provinciegrens in Vlaams-Brabant. Enkel het achterste deel van de vrachtwagen kwam op het wegdek terecht, vermoedelijk door een windstoot. De container lag op de pechstrook, rechterrijstrook en een deel van de linkerrijstrook, waardoor het verkeer er maar moeilijk voorbij kon. Daardoor ontstond een lange file richting Leuven. Het verkeer werd omgeleid via de N2. Wie vanuit Limburg richting Gent of Brussel moest rijden, ging best over Antwerpen.

Nadat de vrachtwagen getakeld was, moest de brandweer het wegdek nog reinigen omdat er brandstof gelekt was. Rond 12.30 uur was de weg weer vrijgemaakt. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

 siol

 © 112MeldingenLimburg

 © 112MeldingenLimburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer