©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Sportpaleis en Lotto Arena maken zich op voor heropening met Andrea Bocelli en Disney On Ice

Over enkele weken zullen de Lotto Arena en het Sportpaleis na enkele maanden sluiting weer opengaan voor het publiek. Disney on Ice mag op 23 februari de eerste gasten van het jaar ontvangen in de Lotto Arena. Grote broer Sportpaleis gaat op 5 maart weer open met een concert van Andrea Bocelli.

De coronabarometer is sinds enkele dagen in voegen en die maakt dat de situatie weer levensvatbaar wordt voor een aantal concert- en evenementenzalen. Ook als we over enkele weken nog steeds in code rood zitten kunnen goed geventileerde concertzalen tot 70% van hun capaciteit vullen, weliswaar met zitplaatsen. En als het Covid-virus niet voor nieuwe verrassingen zorgt, kunnen we in de komende weken wel eens naar code oranje of zelfs code geel evolueren.

Voor Sportpaleis en Lotto Arena het sein om het stof van de zitjes te blazen en zich voor te bereiden op de eerste evenementen van het jaar. De Lotto Arena plant meteen zeven voorstellingen in van Disney On Ice, te beginnen op 23 februari. Drie voorstellingen van de familieshow zijn inmiddels volzet.

De Italiaanse operazanger Andrea Bocelli mag het eerste concert van het jaar verzorgen in het Sportpaleis op 5 maart. Bocelli neemt meteen een volledig orkest en koor mee naar Antwerpen.

De daaropvolgende weken en maanden maakt het Sportpaleis zich op voor onder meer #LikeMe in Concert, Simple Mindse, The War On Drugs, Oscar and The Wolf, Dua Lopa, Kings of Leon, Eric Clapton, Alicia Keys en Billie Eilish.

Iets verderop op de agenda, op 10 juni, staat een concert van John Fogerty. De staande parterre zal worden omgevormd tot een zittende parterre zodat het concert voor een volledig zittend publiek zal plaatsvinden. Zelfs indien we op 10 juni weer in code rood zouden zitten, zou dit concert kunnen plaatsvinden, maakt het Sportpaleis zich sterk.

Open brief

Net vandaag liet de Belgische cultuur- en eventsector via een open brief weten dat ze met huidige regels doodbloeden en dat elke week telt. De brief werd ook ondertekend door de Sportpaleis Group.

LEES OOK. Belgische cultuur- en eventsector vraagt om op 12 februari naar code oranje te schakelen: “We bloeden ons laatste bloed”

 joro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER