© AFP

Nachtelijke ruzie levert Atlético-verdediger en ex-vriendin een werkstraf op

Atlético Madrid-verdediger Lucas Hernandez en zijn ex-vriendin, beiden gerechtelijk vervolgd voor een nachtelijke ruzie, zijn veroordeeld tot een werkstraf van 31 dagen. Verder dienen ze zes maanden uit elkaars buurt te blijven. Dat heeft het persagentschap AFP maandag van bronnen binnen het gerecht vernomen.

De 21-jarige Hernandez en zijn intussen ex-vriendin werden vervolgd omwille van huiselijk geweld. Tijdens een nachtelijke ruzie zouden ze elkaar begin februari te lijf zijn gegaan. Agenten kwamen op 3 februari omstreeks 2u30 naar de woning van het koppel, Hernandez bracht de rest van de nacht door achter tralies.

De voetballer en zijn ex-vriendin hadden geen klacht ingediend tegen elkaar, maar het parket oordeelde dat de feiten ernstig genoeg waren om tot vervolging over te gaan. Het parket vroeg zeven maanden gevangenisstraf voor Hernandez en zes maanden voor zijn voormalige vriendin.

Hernandez is bij Atlético Madrid een ploegmaat van Yannick Carrasco. De centrale verdediger geldt als een grote belofte en mocht van coach Diego Simeone dit seizoen al 14 keer opdraven in de eerste ploeg.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer