Lijk in zijn tuin, DNA-sporen én camerabeelden, maar toch blijft Pokémon-moordenaar ontkennen

De bewijslast tegen hem is groot. Maar toch blijft John V.D.B. (25) ontkennen dat hij de 20-jarige Shashia Moreau heeft vermoord en begraven in zijn tuin. Hij kan zich niets herinneren, zegt parketmagistraat Ken Witpas.

tg

Drie dagen lang trok de Antwerpse hamburgerbakker John V.D.B. een rookgordijn op over wat er gebeurd was met Shashia ­Moreau (20). Iedereen wist dat hij de ochtend van haar verdwijning met haar had af­gesproken. Dat het meisje met de trein van bij haar thuis in Heist-op-den-Berg naar Antwerpen was gegaan Pokémonbeeldjes uit te wisselen. Maar ­tegenover de politie, zijn vrienden, zijn familie en zelfs de ­ouders en de broer van Shashia loog hij staalhard dat ze niet was komen opdagen.

Dinsdagavond, de avond van de moord, ging John V. gewoon werken in het hamburgerrestaurant in Burcht. Met zijn hand in een verband. Hij was boos geworden en had tegen de muur geklopt. De volgende dag werd hij opgepakt voor verhoor maar liet men hem weer gaan.

Camerabeelden

Maar de speurders wisten dat er iets niet klopte. Een bloedvlek op het tapijt deed een alarmbelletje rinkelen. Ze ontdekten dat Shashia die dinsdagochtend in Antwerpen- Centraal was aangekomen, en via beelden van bewakings­camera’s konden ze haar pad volgen. Tot aan het huis van John V. Zijn leugen was doorgeprikt.

Met de grote middelen werd donderdagavond zijn huis doorzocht.Uiteindelijk vond men het lichaam van het meisje in de tuin. Ze werd vermoord en begraven.

Twee weken later blijft de enige verdachte in het dossier nog altijd ontkennen dat hij het meisje om het leven heeft gebracht. Hij blijft er bij dat hij zich niets kan herinneren, zegt Ken Witpas van het Antwerpse parket.

Ook dit weekend, bij een herverhoor, hield hij vast aan zijn versie van het verhaal.

Ook al zijn er bloedsporen, dna en camerabeelden waarop te zien is dat het meisje bij hem is binnengegaan, hij kan het zich niet herinneren en weet ook niet meer wat er gebeurd is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen