Leerkracht uit Oostende krijgt sanctie nadat hij leerling kwartier in de kou had laten staan

Een leerkracht van het medisch pedagogisch instituut De Vloedlijn in Oostende krijgt een sanctie, omdat hij een leerling een kwartier in de kou heeft laten staan. De jongen van 6 was uit de klas gezet en moest al die tijd zonder jas buiten blijven. "Dat is ontoelaatbaar", zegt de school.

Het was een man die met zijn hond ging wandelen die het jongetje zag staan in de school in de Maurits Sabbestraat in Oostende. Toen hij een kwartier later opnieuw passeerde, stond het jongetje er nog altijd. Hij besloot een filmpje (zie video hieronder) te maken van het luid huilende jongetje en het te delen op sociale media. Op de beelden is te zien en te horen hoe het jongetje roept dat hij het kou heeft. Hij bonkt op de deur en smeekt om terug binnen te mogen. Hij heeft enkel een truitje met lange mouwen aan. Buiten is het 7 graden. Uiteindelijk laat een leerkracht hem binnen.

Videospeler inladen...

Gepaste sanctie voor leraar

Het filmpje gaat intussen als een lopend vuurtje rond op sociale media. Bij de scholenkoepel Stroom zijn ze niet te spreken over de werkwijze van de leerkracht. "We zijn een intern onderzoek gestart", zegt directeur Chris Vandecasteele van Stroom. "MPI De Vloedlijn is een school voor buitengewoon onderwijs en de leerlingen hebben er een extra zorgvraag. Het jongetje in kwestie is niet het gemakkelijkste. We vermoeden dat hij zich misdroeg in de klas en dat de leerkracht hem een zogenoemd "afkoelingsmoment" gaf. Maar de manier waarop is ontoelaatbaar.

"Als scholengroep staan wij helemaal niet achter deze manier van straffen. Dit gaat tegen onze interne richtlijnen in. We zullen de leerkracht dan ook een gepaste sanctie geven", besluit directeur Vandecasteele. 

Meest gelezen