Deze apps verbruiken de meeste data op je smartphone

Hoewel abonnementen voor smartphones steeds meer data bevatten, zitten veel mensen aan het einde van de maand toch nog regelmatig zonder mobiel internet. Om dat te proberen vermijden, is het interessant om te weten welke applicaties de meeste data verbruiken, want de verschillen blijken zeer groot te zijn.

Natuurlijk zal het werkelijke dataverbruik van alle applicaties voor iedereen anders zijn. Het hangt er namelijk vanaf op welke manier en hoe intensief je die applicaties gebruikt. Toch valt het zelfs bij een gemiddeld gebruik op dat er grote verschillen vast te stellen zijn. De Britse webshop BuyMobiles maakte daarvan een overzicht.

De website keek eerst naar de verschillende sociale media. Daarbij valt logischerwijs op dat vooral TikTok en Instagram – door de vele video’s (en foto’s) – het hoogste verbruik hebben. Bij TikTok gaat dat gemiddeld om 840 MB per uur terwijl Instagram uitkomt op 720 MB per uur. Het laagste verbruik blijkt te komen van Facebook met amper 100 MB per uur. Snapchat komt iets hoger uit met 160 MB per uur en Twitter scoort een heel stuk slechter met gemiddeld maar liefst 360 MB per uur.

Netflix en YouTube?

Bij de entertainment- of videoapps hangt het verbruik grotendeels af van de kwaliteit waarop je video’s bekijkt. Zo komen zowel Netflix, YouTube als Amazon Prime uit op 3 GB per uur als je in HD kijkt, iets wat je op mobiele data misschien best kan vermijden. Muziek op podcasts beluisteren, is daarentegen geen probleem, want Spotify verbruikt amper 40 MB per uur.

Meer