© REUTERS

Geert Wilders stuurt zijn kat naar verkiezingsprogramma: “Doe enkel dingen die ik leuk vind”

Geert Wilders, leider van de Nederlandse rechtspopulistische Partij voor de Vrijheid (PVV), doet niet mee aan de lopende verkiezingsserie van de actualiteitenrubriek Nieuwsuur op de Nederlandse publieke omroep (NTR en NOS) over de politieke partijen en hun lijsttrekkers, zo heeft de NOS maandag gemeld.

Wilders heeft laten weten “alleen maar dingen te doen die we leuk vinden en dit vinden we niet leuk”, aldus een woordvoerder van de PVV. De afzegging heeft volgens hem niets te maken met de veiligheidssituatie rond Wilders.

De PVV-voorman zou op donderdag 9 maart centraal staan in een live-uitzending over zijn partij. Alle andere lijsttrekkers zijn wel te zien in Nieuwsuur, waar ze ook in gesprek gaan met kiezers.

Het besluit van Wilders is “enorm teleurstellend”, zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje. “Wij leggen 13 partijen onder de loep en dan is het heel jammer als één van die partijen zich daar aan onttrekt omdat het ‘niet leuk’ is. Wij maken die uitzendingen niet voor de leuk, wij willen onze kijkers informeren. Het is spijtig dat die kijkers en kiezers het verhaal van de PVV bij ons missen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer