©  BELGA

Lierse K. speelt al voor de derde keer dit seizoen gelijk tegen Deinze en blijft zo ongeslagen in 2022

Lierse blijft ongeslagen in 2022, nadat de Pallieters op het eigen Lisp de punten deelden met Deinze. Een strafschopdoelpunt van Hakim Abdallah bracht de Lierenaars op voorsprong, maar op slag van rust stelde Dansoko gelijk. Die 1-1 verdween niet meer van het scorebord.

Kurt Guldentops

Evenwicht halfweg op het Lisp. Nadat Schouterden vroeg in de match naast besloot en Dansoko een uitschuiver van doelman Teunckens verzaakte uit te buiten ging de bal net voor het halfuur op de stip. Een dubieuze elfmeter was het, nadat Abdallah door Laes werd aangespeeld in de zestienmeter en over het been van Blondelle ging. De Lierse spits bekroonde zijn voorbereidende werk met een puik geplaatste strafschop. De Pallieters leken dat extraatje ook mee richting kleedkamer te zullen nemen. Zeker nadat Teunckens zich tot twee keer toe de meerdere toonde van de vaardige Challouk. Maar een hoekschop diep in blessuretijd van de eerste helft bracht Deinze alsnog langszij. Abrahams trok voor, Dansoko devieerde met een kattenpoot in de verste hoek.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Lierse begon na die koude douche en een kwartier bezinning met overgave aan zijn tweede deel van de avond. Al overheerste goede wil op kwaliteit. Nog voor het uur hield het Lisp de adem in, toen Mertens een mistasten van Schuermans leek uit te buiten. De spits van Deinze werd afgevlagd voor buitenspel. Tom Van Imschoot gooide met Jens Naessens een bijkomende diepe spits in de strijd, maar doelrijpe kansen produceren lukte de Lierenaars geruime tijd niet. En dus leek naarmate de tijd vorderde een punt steeds meer het hoogst haalbare voor Lierse. Teunckens moest immers nog alle zeilen bijzetten om een vrijschop van de ingevallen De Belder uit zijn doelvlak te ranselen. Een slotoffensief van de thuisploeg bleef uit, al schoof een streep van invaller Hendrickx nog naast de verste paal.

Zo eindigde de derde confrontatie tussen Lierse en Deinze dit seizoen ook nu opnieuw op een gelijkspel. Na de 1-1 op de openingsdag in Deinze en de 2-2 eind vorig jaar op het Lisp. Een bevredigend resultaat voor de Pallieters, die met een deugddoende 5 op 9 het nieuwe jaar induiken. De kloof met Virton bedraagt momenteel negen punten, Lommel volgt op zeven éénheden. Al komen beide concurrenten van de Lierenaars dit weekend nog in actie.

LIERSE K.: Teunckens, De Schrijver, Gillekens, Schuermans, Laes, Swinnen. Van Acker, Liongola (63’ Naessens), De Schryver (81’ Yagan), Schouterden, Abdallah.

DEINZE: Vandenberghe, Quirynen, Boone, Blondelle, Vansteenkiste (71’ Janssens), Binzimana (46’ Lecomte), Hendrickx, Abrahams, Challouk, Dansoko, Mertens (71’De Belder).

DOELPUNTEN: 29’ Abdallah (strafschop) 1-0, 45’ Dansoko 1-1.

GELE KAARTEN: 16’ Schouterden, 28’ Blondelle, 49’ Laes, 53’ Lecomte, 53’ Abdallah, 66’ Abrahams, 81’ Schuermans.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Vermeire.

TOESCHOUWERS: 3.000.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws