GEMEENTERAAD. Tennisclub MTC Leopoldsburg krijgt renteloze lening om padelterreinen aan te leggen

Leopoldsburg
Staf Boons

Lening: De gemeenteraad heeft goedkeuring gegeven voor een renteloze lening van 45.000 euro aan de vzw MTC Leopoldsburg waarmee de tennisclub padelterreinen wil aanleggen. Met uitzondering van VB gaven alle partijen groen licht, al verwees de N-VA bij monde van Liesbeth Jannis naar een oneerlijke subsidieverdeling onder de sportverenigingen.

Huurvergoeding: Door de verstrengde maatregelen die vanaf midden november ingingen, zagen uitbaters van cafés die gekoppeld zijn aan gemeentelijke voorzieningen hun inkomsten dalen. Daarom werd voorgesteld om voor die betrokken gebouwen de huur- en concessievergoedingen voor de eerste 3 maanden van 2022 kwijt te schelden. De meerderheid kreeg hiervoor de steun van N-VA en Pro Leop. “Niet enkel zij, maar iedereen heeft last van deze crisis. Daarom hebben wij voorgesteld om voor alle horeca-uitbaters de belastingen op commerciële vestigingen en op de plaatsing van terrassen op het openbaar domein voor het jaar 2022 niet te innen”, stelde Danny Bloemen (Pro Leop). Dit standpunt werd via een amendement opgenomen en besproken, maar de meerderheid verwierp het voorstel. Schepen voor Financiën Franky Geypen (Vooruit) stelde voor om eerst het standpunt van het Vlaamse Gewest af te wachten alvorens die lijn volledig door te trekken.

Schepenwissel: Benny Maes (CD&V) zal nog tot eind deze maand zetelen als vervangend schepen voor waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann (CD&V). Katrien Ozeel (CD&V) zal vanaf maart zijn taak overnemen en legde de eed af. Door het ontslag van Aurelie Crits in het Bijzonder Comité Sociale Dienst werd Michel Schepens (CD&V) geïnstalleerd als opvolger. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer