Musatafa Omari toont het vitrinekastje dat opengebroken werd en waaruit de dure toestellen gestolen werden. © gvb

Ruim veertig peperdure smartphones gestolen bij telefoonwinkel in Neerpelt

Pelt -

In het centrum van Neerpelt zijn een veertigtal dure smartphones gestolen uit het filiaal van ‘Uw Gsm’ aan het Kempenplein.“De buit bedraagt minstens 10.000 euro”, luidt het.

“Aan de voorkant hebben ze een gat geslagen in een smal etalageraam”, toont winkelbediende Mustafa Omari. “Daardoor zijn ze vervolgens naar binnen gekropen. Ze hadden het alleen gemunt op de vitrinekast met de duurste toestellen, helemaal achteraan in de winkel.”

De dieven braken het toonkastje open en sloegen onverbiddelijk toe. “Ze hebben maar liefst 40 à 45 toestellen meegenomen”, zegt Mustafa. “De duurste modellen stonden hierin opgesteld, denk bijvoorbeeld aan iPhone 13 Pro Max of Samsung S21 Ultra. Dit gaat om modellen die boven de 1.000 euro kosten. Maar er zaten ook toestellen tussen van een paar honderd euro. In totaal schat ik dat de dieven voor minstens 10.000 euro mee hebben genomen.”

Het is voor Mustafa niet duidelijk wanneer de inbraak juist gebeurde. “Een buur die zondag nog om 16 uur voorbij de winkel gewandeld was, zegt dat alles toen nog in orde was”, zegt de winkeluitbater. “Vermoedelijk is het zondagavond of later gebeurd. Misschien heeft iemand iets gezien, we liggen hier aan een plein langs een toch drukke baan. Het is de eerste keer in de acht jaar dat de winkel hier gevestigd is dat dit ons overkomt.”  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer