©  Tom Palmaers

Winkeldieven betrapt met voor 320 euro aan gestolen kleren in Hasselt

Hasselt -

De politie LRH heeft vrijdag twee winkeldieven betrapt en opgepakt. Ze hadden voor 320 euro aan kledingstukken gestolen uit drie verschillende winkels in Hasselt. De onderzoeksrechter besloot de 31-jarige man en 30-jarige vrouw uit Halen aan te houden.

Rond 14.30 uur kreeg de politie vrijdag de melding dat twee personen een diefstal hadden gepleegd in een kledingwinkel in de binnenstad. Aan de hand van een beschrijving van de verdachten bekeek de politie de camerabeelden om te achterhalen welke weg het duo had afgelegd. Even later konden ze onderschept worden. De 31-jarige man en 30-jarige vrouw uit Halen bleken gestolen kledingstukken uit drie verschillende winkels bij te hebben, goed voor een buit van 320 euro. Ze hadden nog een magneet verstopt om de beveiliging van de kleren te verwijderen, maar die werd door de politie gevonden.

De politie LRH nam de dieven mee naar het commissariaat en bracht de gestolen kleren terug naar de winkels. De man en de vrouw hadden eerder al voorwaarden opgelegd gekregen. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven, die besloot hen allebei aan te houden. siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer