© Victoriano Moreno

Parket bevestigt: Jesse (5) kwam om het leven na aanrijding door trein

De vijfjarige Jesse kwam maandag om het leven na een aanrijding met een trein in de spoortunnel. Dat blijkt uit camerabeelden in het station. De wetsdokter heeft de doodsoorzaak bevestigd. De precieze omstandigheden worden verder onderzocht.

Het lichaam van Jesse (5) werd maandagmiddag aangetroffen in de tunnelkoker tussen de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen Berchem. Het was lange tijd onduidelijk hoe het jongetje precies om het leven was gekomen.

Rond 14.15 was Jesse aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt aan de McDonald’s op de De Keyserlei. “Via camerabeelden bleek dat de jongen het Centraal Station inwandelde en via perron 23-24 de tunnelkoker richting Berchem heeft bereikt. Een treinbestuurder heeft het lichaampje dan rond 16.10 uur opgemerkt vlak naast de sporen”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Gisterenavond volgde een afstapping door de onderzoeksrechter, de parketmagistraat en het labo. “Uit de analyse van alle mogelijke camerabeelden zijn ook beelden gevonden, waarop de aanrijding zelf te zien is en dat situeert zich om 14.41 uur. De aangestelde wetsdokter heeft de doodsoorzaak bevestigd”, aldus Aerts. Het verdere onderzoek naar de omstandigheden wordt verdergezet.

LEES OOK. Jesse was op familiebezoek in Antwerpen: “Voor zijn klasgenootjes is Jesse nu weg”

LEES OOK. 44 persoonsongevallen op Belgische spoorwegen sinds 2019

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen