Herman Van Holsbeeck in het Justitiepaleis in Brussel voor zijn verschijning voor de kamer van inbeschuldigingstelling. De foto’s dateren van maandag.
Volledig scherm
Herman Van Holsbeeck in het Justitiepaleis in Brussel voor zijn verschijning voor de kamer van inbeschuldigingstelling. De foto’s dateren van maandag. © HLN

Hoe een Formule 1-tripje naar Monaco Herman Van Holsbeeck 22 dagen cel opleverde: “Hij heeft vreselijke weken achter de rug”

VoetbalGewezen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is vrijgelaten onder voorwaarden. Hij verscheen maandag voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI), die zich moest uitspreken over zijn voorlopige hechtenis. Zijn advocaten vroegen met succes om z'n vrijlating. “Hij heeft vreselijke weken achter de rug”, vertelt advocaat Daniël Spreutels bij VTM NIEUWS. Ondertussen werd ook duidelijk waarom Van Holsbeeck opnieuw werd aangehouden 3 weken geleden. Een tripje naar Monaco, inclusief een bezoekje aan de plaatselijke Formule 1-GP en een overnachting op een luxejacht, bleek de reden van zijn 22 dagen durende verblijf in de cel geweest te zijn.

104 reacties

  • Jan Vercruysse

    2 jaar geleden
    Onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Al wie hier commentaar geeft moet maar even voor de spiegel gaan staan. Als FCB supporter was ik geen fan van Herman. Maar bovenal blijft hij een mens van vlees en bloed. De rechter zal bepalen wat er van aan is. Hij hoefde helemaal niet de gevangenis in. Huisarrest was voldoende geweest.
  • Johan Janssen

    2 jaar geleden
    Dat hij zijn mond open trekt . De enigste vraag is waarom hij alleen. Welke grote mannen zitten er achter.
  • Wino Vermoere

    2 jaar geleden
    Men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is, of was het omgekeerd.
  • Raoul Rouma

    2 jaar geleden
    En wie heeft zijn tripje betaald? Dit is zeker interessant om weten. Die heren betalen niet dikwijls zulke tripjes. Bekijk het positief, 14 dagen weer op kosten van de burger onderhouden. Wie het kleine niet eert is het grote ook niet weerd.
  • peter destoop

    2 jaar geleden
    het is aandoenlijk hoe zijn advokaat zich in alle bochten wringt om toch maar te zeggen dat hij geen slechte man is en niet in de gevangenis thuis hoort. De cel is voor criminelen en daar bent u een van dus daar hoor je thuis VH