Horeca Leuven wil ondergrondse parking onder Oude Markt

Horeca Leuven heeft een plan opgemaakt om de stad beter bereikbaar te maken. Via klanten krijgen ze vaak opmerkingen dat het moeilijk is om de stad met de auto te bereiken en dat er ook weinig parkeerplaatsen zijn. Daarom doet Horeca Leuven enkele concrete voorstellen. 

Horeca Leuven wil dat iedereen zich welkom voelt in de stad, en vindt het daarom belangrijk dat de bereikbaarheid verbetert. Daarom heeft horeca Leuven een plan opgesteld met daarin drie concrete voorstellen, zegt Kevin Van der Auwera. “Wij willen toch op een positieve manier naar buiten komen om onze stad weer positief in de pers te krijgen en daarom hebben we aantal ideeën gelanceerd om een open en constructief debat op te starten.”

Vooreerst wil Horeca Leuven dat er slim parkeergeleidingssysteem komt. “De bewegwijzering naar een parking is soms ver te zoeken. Daarom stellen we voor om met grote borden te werken aan de rand van de stad, waar eventueel ook andere evenementen op geprojecteerd kunnen worden”, zegt Kevin Van der Auwera. 

Er moet een soort circuit ontstaan waarbij mensen altijd weer naar de stad worden gebracht
Kevin Van der Auwera, voorzitter Horeca Leuven

Horeca Leuven merkt ook dat er parkings zijn in Leuven die weinig gebruikt worden, zoals onder andere de Sint-Jacobsparking en de parking aan de Vaartkom. “We stellen voor om elektrische shuttles op regelmatige basis te laten rondgaan tussen al die parkings, maar ook langs het station en campus Gasthuisberg. Zo ontstaat er een soort circuit waarbij mensen altijd weer naar de stad worden gebracht.”

Parking onder Oude Markt

Als laatste stelt Kevin Van der Auwera voor om een ondergrondse parking te maken onder Oude Markt. “Zo komen mensen meteen terecht in het hart van de stad, op één van de mooiste pleinen. Het zou er ook voor zorgen dat er meer beweging is overdag, want dan zouden ook bijvoorbeeld shoppers komen.”

Horeca Leuven hoopt dat stad Leuven zal nadenken over de plannen en eventueel daarover in debat gaat met bewoners, handelaars en bezoekers.

Meest gelezen