Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Nu al last? “Kans op hooikoorts neemt toe bij gebrek aan koude winter”

Door het uitblijven van een koude winter neemt de kans op hooikoorts al toe. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse natuurwebsite ‘Nature Today’. De natuur loopt volgens ‘Nature Today’ momenteel flínk voor. Dat leidt er onder meer toe dat de zwarte elzen reeds in bloei komen, die behoorlijk wat pollen met zich meebrengen.

  1. Zomer in het binnenland, maar zeebries duwt temperatuur flink lager aan de kust: hoe zit dat?
    PREMIUM

    Zomer in het binnenland, maar zeebries duwt tempera­tuur flink lager aan de kust: hoe zit dat?

    Vandaag klimt het kwik tot 27 °C in het binnenland, terwijl het aan de kust amper 17 °C wordt (officiële lentedag is maxima van minstens 20 °C). Een temperatuursverschil van maar liefst 10 graden. En dat is onder andere te danken aan de ‘zeebries’. Maar wat is dit weerfenomeen precies? Waarom is het op het ene moment een graag geziene gast in de kuststreek en op het andere een ongewenste indringer? En kan het ook een invloed hebben op andere zaken in ons weerbeeld? HLN wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.