BELGA/VERGULT

Dakloze man in brand gestoken in station Brussel-Zuid, verdachte aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in het station van Brussel-Zuid een man in brand gestoken. Dat bevestigt het parket van Brussel. Volgens onze informatie zou het om een dakloze man gaan. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het brandwondencentrum maar verkeert niet meer in levensgevaar. Er is een verdachte aangehouden.

"De spoorwegpolitie werd zaterdagochtend rond half vier opgeroepen voor een brand en een persoon die mogelijk gewond zou zijn", zegt Willemien Baert van het parket van Brussel. Het zou gaan om een dakloze man die rondhing of lag te slapen in het metrostation van Brussel-Zuid (onder het treinstation). Hij werd in brand gestoken door een andere man.

"De politie is ter plaatse gekomen en heeft gezien dat er iemand zwaargewond was en ook in levensgevaar was op dat moment", aldus Baert nog.Ā 

De man werd overgebracht naar het brandwondencentrum, zijn toestand zou nu stabiel zijn. Het lab van het parket en ook de wetsdokter zijn ter plekke geweest.

Verdachte aangehouden

Niet lang na de feiten heeft de politie zaterdagochtend een verdachte kunnen identificeren en oppakken. "Hij werd gisteren verhoord door de politie, vandaag wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor feiten van poging tot doodslag", aldus Baert. De man is nu aangehouden. Het is nog onduidelijk of hij verdacht wordt van moord of doodslag.Ā Het parket wil in het belang van het onderzoek geen verdere commentaar geven.Ā 

Volgens de Franstalige krant Sudinfo heeft de verdachte een gerechtelijk verleden en had hij nog maar diezelfde dag de gevangenis verlaten. Het parket kan dat niet bevestigen. "Momenteel is het onderzoek nog volop aan de gang. We moeten nog uitzoeken wat er precies is gebeurd, en wat de mogelijke motivatie of drijfveer zou kunnen geweest zijn", besluit Baert.

Meest gelezen