Beelden opgedoken van Nederlands koppel dat met auto over Antwerps plein raast na schermutseling

© rr

Antwerpen -

Op sociale media zijn beelden opgedoken van een incident van vorige week donderdag. Een Nederlands koppel had het toen aan de stok gekregen met omstaanders toen ze het Astridplein waren opgereden. Twee personen raakten gewond toen het koppel probeerde te vluchten.

sare, jtp

LEES OOK. Nederlands koppel rijdt Astridplein op, wordt agressief en rijdt omstaanders aan

Het incident dateert van vorige week donderdagmiddag. De vermoedelijk Nederlandse dagjestoeristen waren met hun wagen op het (autovrije) Koningin Astridplein gereden en werden daarop gewezen door enkele omstaanders. De discussie ontaardde en het kwam tot een schermutseling. Daarbij liep een van de omstaanders een bloedneus op.

De man nam daarna plaats achter het stuur over van zijn vrouw en reed met hoge snelheid van het plein weg. “Daarbij werd een omstaander over de voet gereden, een tweede werd op de motorkap geschept. Beide personen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht worden”, aldus de Antwerpse politie.

De politie kon de wagen onderscheppen op de Plantin en Moretuslei. “De man die het stuur had overgenomen bleek geen rijbewijs te hebben. De twee werden meegenomen voor verhoor”, zegt de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen