Foto: Radio 2

Studenten UAntwerpen kunnen eindelijk beentjes loszwieren in nieuwe spiegeltent

De Antwerpse universiteitsstudenten hebben er maanden op moeten wachten en eindelijk is het zover. De nieuwe fuiflocatie in de spiegeltent op de campus Drie Eiken in Wilrijk is opengegaan. Zo zijn er deze week al verschillende cantussen. En eens de versoepelingen eind deze week ingaan, kunnen binnenkort ook TD’s en andere dansactiviteiten georganiseerd worden. 

Gisterenavond was het zover, en gingen de deuren van de spiegeltent op de campus Drie Eiken open. "Eindelijk! Hier hebben we lang opgewacht", zegt Laura Razenberg, praeses van studentenvereniging ASK-Stuwer. "Die tent staat al heel lang naar ons te kijken hier op de campus en eindelijk is het zover."

Voorheen kon al wie aan Campus Drie Eiken, Groenenborger of Middelheim studeerde, terecht in onder meer de Konijnenpijp of de Spoed in Fort VI  voor een feestje of een andere activiteit. Helaas moesten die feestlocaties de deuren sluiten omdat ze niet aan de actuele ventilatienormen voldoen. 

Er werd dan een alternatief gezocht en zo kwam er een spiegeltent op de Campus Drie Eiken in Wilrijk. Maar net toen die er stond, werden de coronamaatregelen strenger en bleef de tent maanden ongebruikt, tot gisterenavond.  

Geen overrompeling

Om de nieuwe feestlocatie in te wijden, lanceert de Universiteit Antwerpen MOVE Festival Nights. Zeven maandagen op rij zullen er concerten en andere optredens plaatsvinden in de spiegeltent. Gisteren werd de aftrap gegeven door Douglas Firs en Sancho, maar dat was geen overrompeling.  "De studenten zijn net terug begonnen aan het nieuwe semester, er zijn ook veel mensen terug van op reis gekomen en hebben positief getest", zegt Bruna Eriksson van het cultuurteam van de UAntwerpen. "Sommige groepen hadden we hier vandaag verwacht maar moesten helaas thuisblijven. We verwachten wel dat er meer studenten naar hier zullen komen."

Naast evenementen die de Universiteit zelf organiseert, kunnen ook de studentenclubs er terecht. Zo zijn er deze week al verschillende cantussen. Die kunnen coronaproof gebeuren, volgens de richtlijnen voor de horeca. En eens de versoepelingen ingaan op 18 februari, zal er allicht ook terug gedanst kunnen worden.

Foto: Radio 2

Meest gelezen