Gemeente Dessel

Fles met boodschap uit 1974 gevonden bij afbraakwerken in Dessel, maar de boodschap blijft voorlopig in de fles

In Dessel is bij de afbraak van de sporthal een fles uit 1974 gevonden. Die was destijds mee ingemetst in een muur. In de fles zit dik papier, wat er op geschreven staat, is nog niet duidelijk. "We krijgen het papier er niet uit en we willen de fles niet stukslaan."

"Toen we het sportcomplex de Spinhallen gingen afbreken, kregen we de melding van mensen die destijds meegeholpen hebben bij de bouw ervan, dat er toen een fles in de muur gemetst werd. We hebben aan de aannemer gevraagd of hij kon uitkijken voor die fles. Maar hij liet ons weten dat hij ze niet gevonden had, ook al waren de muren quasi allemaal afgebroken", zegt schepen voor onder meer openbare werken, patrimonium en sport Herman Minnen (N-VA).

"Ik ben dan maar zelf beginnen te graven en na een kwartiertje had ik de fles gevonden. Er zit een boodschap in, maar ik krijg het papier er niet uit, want het is vrij dik en ik wil de fles niet stukslaan. Het gaat om een Coca-Cola flesje van 76 cl, wat ook al bijzonder is, en het is bovendien bijna 50 jaar oud, want de sporthal is in 1974 gezet."

"We gaan proberen om het papier er uit te krijgen, zonder de fles stuk te slaan. Ik heb intussen al iemand ontmoet die destijds meegeholpen heeft bij de bouw van de sporthal en die ook van het bestaan van de fles afwist, maar die persoon weet ook niet meer wat er op het papier geschreven staat."

Het verhaal spreekt alleszins tot de verbeelding. De fles, met papieren boodschap, zal een plekje krijgen in het lokale museum aan de Sas4-toren in Dessel. "Daar ligt ook de fles die destijds, voor mijn tijd, uit de kerktoren is gehaald", besluit schepen Minnen.

Gemeente Dessel

Meest gelezen