©Anneke Janssen - All Rights Reserved

Nederlandse rapper Lil Kleine voorlopig vrij in afwachting van onderzoek naar mishandeling vriendin

De Nederlandse rapper Lil Kleine, die ervan verdacht wordt zijn vriendin te hebben mishandeld, is na drie nachten cel weer vrijgelaten. Dat meldt zijn advocaat aan de redactie van RTL Boulevard. Het onderzoek wordt wel verdergezet. Of er voorwaarden aan zijn vrijlating gekoppeld zijn, is niet bekend. 

Lil Kleine, echte naam Jorik Scholten, werd afgelopen weekend aangehouden, nadat de politie een melding gekregen had van mishandeling aan de Prinsengracht in Amsterdam. 

Op sociale media circuleerden beelden waarbij het lijkt dat Lil Kleine zijn vriendin Jaimie Vaes aan haar haren uit de auto trekt en haar hoofd tussen de autodeur klemt.

Het management van de rapper liet gisteren weten dat het zich bezint over de samenwerking. Ondertussen heeft Spotify de nummers van Lil Kleine uit alle playlists gehaald die de redactie van het bedrijf zelf samenstelt. Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam heeft het beeld van de rapper verwijderd. 

Vorige week werd Lil Kleine nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam. Vorig jaar werd hij ook al verdacht van het mishandelen van zijn vriendin in Spanje. De zaak werd toen geseponeerd. Lil Kleine en Vaes lieten toen in een verklaring weten dat ze ruzie gemaakt hadden, maar dat er geen fysiek geweld aan te pas kwam. 

Meest gelezen