Over een afstand van meer dan 20 meter is het dak van de kantine geblazen. ©  Theo Derkinderen

Storm richt enorme schade aan bij KVK Hingene: “Een grote ramp voor onze voetbalclub”

Hingene -

De storm Eunice vernielde vrijdagnamiddag het dak van de kantine van voetbalclub KVK Hingene. Over een afstand van ruim twintig meter werd het dak afgerukt en belandden de brokstukken op een terrein ernaast. Een dertigtal vrijwilligers staken zaterdag de handen uit de mouwen om de ravage op te ruimen. De kantine is voorlopig onbruikbaar, maar de club gaat een noodkantine inrichten in de vip.

Theo Derkinderen

Secretaris Gustaaf Rypens ging de schade aan de clubkantine al eens bekijken. “De wind heeft het dak eraf geblazen. Tussen de toog en de kleedkamer van de scheidsrechters is het dak helemaal weg. En niet alleen het dak, ook steunbalken en elektrische bedrading en buizen zijn beschadigd. Dat is echt een ramp voor onze club”, vertelt Gustaaf. “We zijn verzekerd, maar dat betekent natuurlijk niet dat er morgen al een nieuw dak op onze kantine ligt en dat we niets moeten bijleggen. Bovendien moet nog bekeken worden of de niet afgerukte dakbedekking nog bruikbaar is of dat die ook zal moeten vervangen worden. En daarnaast is er nog de bijkomende schade.”

Brokstukken belandden op een voetbalterrein naast de kantine. ©  Theo Derkinderen

Dit weekend werd de wedstrijd van de reserven afgelast. “Maar we gaan alles in het werk stellen om de wedstrijden van de volgende dagen en weken toch te laten plaatsvinden. Onze kantine zal niet geopend kunnen worden, maar we bekijken nu of we een kleiner gebouwtje achter onze kantine, de vip, niet kunnen laten fungeren als kantine. Daar staat geen tapinstallatie, maar voor een voetbalclub als de onze is het essentieel dat we drank kunnen verkopen. Dat is onze belangrijke bron van inkomsten. Bij wedstrijden van de eerste ploeg, maar evenzeer bij de jeugdwedstrijden. En we hebben het al zo zwaar gehad met de coronacrisis. Elke euro is echt welkom.”

Het dak is helemaal afgerukt door de wind. ©  Theo Derkinderen

Brokstukken weggehaald

Zaterdagochtend kwamen een dertigtal vrijwilligers al hulp bieden bij KVK Hingene. “Dat was zeer mooi om te zien. Die mensen hebben alle brokstukken die op het terrein waren gevallen, weggehaald. Er zijn al drie containers afgevoerd”, gaat Rypens verder. “In de kantine hebben we zo veel mogelijk zaken verschoven naar het stuk waar het dak nog intact is. En ondertussen vond er een noodherstelling plaats en is er ook een zeil over het vernielde dak gespannen. Zo vermijden we dat de regen of voorspelde rukwinden nog extra schade kunnen aanrichten.”

Wanneer de herstellingswerken kunnen starten is voorlopig niet duidelijk. Eind januari is KVK Hingene gestart met de verkoop van koekjespakketten om de ploeg te steunen. “Nu we met deze ramp geconfronteerd zijn, hopen we echt dat de mensen ons extra steunen.” (tdk)

Wie KVK Hingene wil steunen kan koekjespakketten bestellen. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van KVK Hingene
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen