Videospeler inladen...

BEKIJK - Helikopter crasht net voor druk strand in zee in Miami Beach: 2 inzittenden gewond

In Miami Beach, in de Amerikaanse staat Florida, is een helikopter om een nog onbekende reden in de problemen gekomen en in zee gestort. Dat gebeurde pal voor een druk strand. Twee inzittenden raakten gewond, een derde kwam met de schrik vrij. 

Volgens ooggetuigen vloog de helikopter een paar keer heen en weer voor het strand, maar kwam het toestel plots in de problemen en stortte het in zee. Op beelden van de politie is te zien hoe dat gebeurt op amper 50 meter van het strand, pal voor groepjes strandgangers die er aan het pootjebaden zijn.

In de helikopter zaten drie mensen. Twee van hen raakten gewond en zijn in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde inzittende kwam met de schrik vrij. Onder de strandgangers raakte niemand gewond.

Onderzoek loopt

"Na de crash liep het hele strand eropaf", vertelt ooggetuige Shawn Adams aan de lokale tv-zender WPLG. "Met een tiental mannen trokken we aan de landingsski, zodat de helikopter niet omkantelde, want hij steunde op de rotorbladen. Twee mannen klommen naar binnen om de passagiers eruit te halen." De politie sloot uiteindelijk een deel van het strand af om meer ruimte te geven aan de hulpdiensten.

De precieze oorzaak van de crash is nog niet bekend. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en de National Transportation Safety Board (NTSB) doen onderzoek naar de zaak.

Videospeler inladen...

Meest gelezen