Politieman krijgt kassei tegen hoofd: verdachte blijft in de cel voor poging doodslag

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De 27-jarige man die woensdag een kassei tegen het hoofd van een agent van de lokale politiezone Regio Puyenbroeck (Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate) gooide en een andere agent probeer te wurgen, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent maandag beslist. De man is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Bron: BELGA

De politie kreeg woensdag rond 13.30 uur melding van een voertuig dat gevaarlijk rijgedrag vertoonde in Zaffelare, een deelgemeente van Lochristi. Toen de bestuurder van het voertuig de politie opmerkte, nam hij tegen hoge snelheid de vlucht. De politie zette de achtervolging in en de bestuurder reed zichzelf klem ter hoogte van een bedrijf aan de Korte Mate in Desteldonk.

Hij nam te voet de vlucht op het bedrijventerrein, zegt het parket. “De twee politieagenten van PZ Puyenbroeck zetten de achtervolging in en konden de verdachte vatten. Deze verzette zich hevig en er ontstond een schermutseling. Een agent kreeg een grote kassei op het hoofd en werd door de verdachte in de hand gebeten. De andere agent kreeg slagen toegediend en de verdachte probeerde hem te wurgen”, zegt het parket Oost-Vlaanderen. 

Nadat agenten van de politiezone Gent en de Scheepvaartpolitie ter plaatse kwamen, kon de verdachte gearresteerd worden. Het gaat om een 27-jarige man uit Koekelberg. Hij werd door de onderzoeksrechter in Gent aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, en blijft nu een maand langer in de cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen