Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens een persconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens een persconferentie. © BELGA

De politie, uw vriend. En die van uw kind: agenten zullen gedrag bij kinderen en jongeren moeten aanpassen

Ouders die in de boeien worden geslagen voor de ogen van hun kinderen of jongeren die zelf in aanraking komen met de politie: het laat vaak een - blijvende - indruk na. Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) lanceert daarom een ‘kind- en jongerentoets’, die agenten moet helpen om hun gedrag in hun bijzijn aan te passen.

123 reacties

  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    België bij het kleinste land van Europa, maar waar geen fatsoenlijk beleid kan gevoerd worden door ministers en bijgevolg het grootste paradijs van Europa en zelfs verder is geworden voor alle soort criminelen
  • Eric Aerts

    2 jaar geleden
    Mss nog eens staken en de brave burger pesten beste vrienden!
  • guy raeymakers

    2 jaar geleden
    Dus minderjarige boefjes mogen nu alles tegen de politie? Ze nog wat meer pamperen dan nu? Staak maar politie ik zou het ook doen.
  • Geert Janssen

    2 jaar geleden
    Aan alle politievakbonden van het land.Uw minister lacht jullie recht in jullie gezicht vierkant uit.Tijd om te mobiliseren en te eisen dat het gedaan moet zijn met al dat gepamper.Hou misschien ook eens een referendum onder uw leden of minister Verlinden kan aanblijven op haar post.
  • Raoul Rouma

    2 jaar geleden
    Te zot voor woorden, dat mens leeft niet in deze wereld. Normaal heb ik respect voor een minister maar in deze regering lukt me dat niet meer. Nogmaals het resultaat van quota, een lieve kleuterleidster is aan haar voorbij gegaan.