©  VTM

‘Lisa’-acteur is non-binair en verandert naam, maar “voor serie verandert niets”

Maandag startte het derde seizoen van Lisa op VTM. Kijkers konden een aanpassing opmerken in de begingeneriek: de acteur die Pilar speelt, heet nu Jean Janssens. Op hun Instagramprofiel staat diezelfde naam te lezen, met daaronder de non-binaire voornaamwoorden they/them, ofwel die/hen/hun.

ED

VTM kreeg zo’n twee weken geleden de vraag kreeg om de naamsverandering in de generiek door te voeren, schrijft Het Laatste Nieuws. Die werd zonder verdere vragen ingewilligd, aldus Lisa-producer Johan Smetrijns. “Voor de serie en voor ons verandert er verder niets”, klinkt het. “Ook niet voor de kijker. Het karakter van het vrouwelijke personage Pilar blijft behouden en zal in de serie een hoofdrol spelen zoals voorheen.”

Jean Janssens werd vorige maand nog aangekondigd als ‘meter’ van jeugdfilmfestival JEF, samen met peter Ben Segers. Ook daar werd de naamsverandering doorgevoerd in de communicatie. De acteur wil nu nog geen toelichting geven bij hun keuze, laat manager An Willems aan Het Laatste Nieuws weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER