Mieke Schauvliege (Groen).
Volledig scherm
Mieke Schauvliege (Groen). © BELGA

Oppositie fileert krokusakkoord over betonstop en stikstofdossier: “Politieke deal om er eindelijk vanaf te zijn”

De oppositie reageert afwijzend op het krokusakkoord dat de Vlaamse regering heeft bereikt over de bouwshift en het stikstofdossier. Volgens Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) is het een “koehandel” geworden waardoor met name de betonstop of bouwshift “een maat voor niets” is geworden. Ook Vooruit, Vlaams Belang en de PVDA reageren sceptisch. Natuur- en milieubewegingen reageren dan weer voorzichtig positief, terwijl de Boerenbond spreekt van een “mokerslag” en “contractbreuk”. Een overzicht van de vele reacties op het akkoord.

18 reacties

  • hans vanhaesebroeck

    2 jaar geleden
    Ik zou graag eens weten hoeveel er van het geproduceerde vlees wordt geëxporteerd? Deze cijfers krijgen wij nergens te lezen. Wij moeten in België hier toch niet onze grond vergiftigen hiervoor denk ik.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    En wanner gaat de overheid eens investeren in het vergroenen van hun eigen gebouwen...te beginnen met de scholen en ziekenhuizen...ahja zolang de minister lekker warm zit, is het ok natuurlijk...welke partij durft dit op tafel gooien...geen enkele natuurlijk want dat kost postjes
  • Karel Van Biezen

    2 jaar geleden
    Dat is mooi samengevat en is ook meteen waarom de deal zo snel rond is. De betonstop is een betonflop en zal in de praktijk niks uithalen. Gemeentes verdienen geld aan gebouwen, dus die blijven lustig verder verkavelen en vergunningen afleveren. In een van de dichtsbevolkte en bosarme regio's van Europa aan intensieve veeteelt gaan doen waarbij dieren op elkaar gestapeld worden en waarvan 70% bedoelt is voor export is ook je reinste waanzin. Het akkoord is wat je van zwakke Jan kan verwachten.
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    Waarschijnlijk de beste beslissing die NVA in 30 jaar heeft genomen in Vlaanderen al wordt de factuur wel volledig doorgeschoven naar de Vlaamse belastingbetaler, maar met NVA zijn we dat inmiddels al gewoon
  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    Het is niet de moment om minder voedsel te gaan produceren.